Nya Bilder!

Bilder på Ebba från det nya stallet :)








Saknad..

Idag åker min pojkvän på semester till Bosnien i tre veckor :(
Jag kommer sakna han så fruktansvärt mycket. Kommer ha så tråkigt utan honom,
men tur så har jag flytten att tänka på och sen sommarjobbet medans han är
borta, så jag hoppas tiden går fort och att han snart är hos mig igen. Hade de inte varit
för flytten och bröllopet imorgon så skulle jag åkt med han...



Saknar dig redan min älskling<3


CHECK!

Sådär, nu är hästarna flyttade till det nya stallet. De fick springa lite i hagarna igår men de fick stå inne på natten då det är så mycket knott där. Jag har inte hunnit utrustat mig tillräckligt med luvor och flug spray än så de får stå inne helt enkelt när det är som värst tills allt är fixat. 

Om en vecka flyttar jag! :) Jag längtar faktiskt, ska bli JÄTTE skönt att slippa gå upp fem på morgonen för att kunna ta sig till skolan och hästarna ska antagligen ha tillgång till hö ute sen så då slipper man gå upp och fodra så jäkla tidigt! Och Jour schema kan vara skönt ibland :) Tror detta kommer bli jätte bra och rolig, för det finns hur många ridmöjligheter där och ett extra plus är att nu får jag börja cykla till stallet igen som både är mysigt och som ger bra motion :) Det negativa är att det är ganska långt så man får cykla hem i tid för jag kommer inte våga cykla hem och det är mörkt :P Det ska även bli skönt att få en STOR och ordentlig lägenhet igen. Det är så trångt i den nuvarande och det blir så svårt att hålla rent också. Det ska bli skönt att flytta men såklart kommer jag sakna det som vi har nu. Speciellt mitt perfekta stall som jag verkligen hoppas någon tar över snart.


Godmorgon!

Har nyss vaknat och klockan är rätt mycket, hade velat sova mer :(
Idag ska jag försöka göra lite nytta och rensa och packa ihop
allt i stallet och motionera Ebba lite.



Film från Pay and riden

Helluu!!!!
Här kommer en film från min och Ebbas debut från 60 cm rundan.
Den andra rundan blev kaos då min kamera verkar ha svårt att fokusera :( 



Pay and ride!!

Idag var jag och Ebba med på vår första "Hopptävling" någonsin. Hade inga förväntningar alls på henne faktiskt imed att det var vår första start. Jag tog ut henne kl fem och vi startade efter sex någon gång. Tur att hon har så mycket energi så det gjorde inte så mycket att hon fick vara ute så länge. Hon var hur lugn som helst men var lite tittig då ungar skrek hit och dit och en massa människor som gick överallt, annars var hon helt perfekt!

Hon kändes fin på framridningen och när vi väl kom in på banan så var det ingen skillnad alls på hästen. Hon blev inte uppstissad utan hon var cool lugn trots miljöombytet. Hon nollade båda sina klasser och det var kontrollerat :) Är super nöjd med henne! Detta var riktigt kul och vi planerar att hoppa om tre veckor igen. Vet inte riktigt om jag bara ska hoppa en klass, känns liksom som att det räcker? Och hade tänkt hoppa 80 cm då. Får helt enkelt se och känna mig för, har ju tre veckor på mig :)

Måste bara tillägga att min häst INTE heter Erbetina SH. När jag anmälde till mini km så skrev Jag Erbetina och långt efter SH för att markera att hon var en storhäst men de måste ha missförstått. När jag anmälde till pay and riden skrev jag bara Ebba men de skrev tydligen av från mini km -.- Min häst heter bara Erbetina :)








Ebbas Planering framöver

Måndag: Pay and Ride Hoppning
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Dressyr i Paddocken
Torsdag: Uteritt eller Vila

Flyttar antagligen hästarna på Torsdag så Ebba får antagligen vila helt i ca en vecka
och bara gå och tjocka sig. Sen i Början Juli så kommer vi igång igen och planerar
in nästa Pay and Ride den 11 Juli :) Får se om jag hinner vara med då jag börjar
jobba samma dag.



Träningarna till hösten

Redan nu så får man börja tänka på vem man ska träna för till hösten!
 Jag har iaf redan nu bestämt mig för att fortsätta träna för Jenny i hoppningen.
I dressyren ska jag komma igång och träna för Monica igen hade jag tänkt :)
Och möjligtvis någon annan vid sidan om då jag ska flytta tillbaka till där jag bodde innan.


Mini KM

I torsdes var jag och Ebba med på minimästerskapet i dressyr. Red fram henne i ca en timme och jag tyckte hon var väldigt duktig och skötte sig jätte bra. Hon kändes väldigt fin men jag var ändå lite rädd för att hon skulle bli seg inne på banan som förra gången.
Tvärtom så blev hon framåt så det blev lite svårt att samla upp henne i vissa moment så vi fick en del missar. Hade jag bara varit mer förberedd så hade de nog inte uppkommit alls :) Slut resultatet blev 58 % vilket är helt okej :) Jag är nöjd med det vi gjorde iallafall och jag hoppas på att vi inte får samma missar nästa gång då jag vet att vi kan när vi är hemma :))

Ska trimma riktigt mycket dressyr nu i sommar och rida in mig i den nya sadeln, så tror jag nog att det ger bättre resultat snart :))


Sadel letandet!

Har provat att rida med sadlarna hemma nu under veckan för att känna efter på en mer avslappnad häst.
Kunde knappt sitta ner på henne när vi provade dem på sadelutprovningen :P Jag ändrade uppfattning helt och blev helt kär i stubben sadeln. Jag tyckte stödet ändå blev bra och Ebba verkade trivas väldigt bra i den också. Så jag pratade med ägaren och kom överens om ett pris, så nu är den min :D Tydligen så är den nyköpt förra året och endast använd i tre månader så gjorde ett riktigt kap faktiskt :)

Stubben Avalon D :)



Torsdag

Idag har fortsatt och fixa med mitt rum sen kollade jag på en två timmar lång film som heter Sekretariat. Handlar om en löphäst. Den var helt okej och jag tror vem som helst hade kunnat se den, inte bara hästintresserade :P Sen tog jag ett litet pass med Ebba i paddocken. Provade dressyrsadeln och jag får knappt plats i den när jag sitter ner i traven. Mina knä skaver på klossorna så jag ska nog prova en större storlek eller två! Alltså isf blir det en 18 tum! De måste vara ganska små i storlekarna för så stor är jag inte, har ju super bra plats i en stubben som är 17 tum. Sommarens projekt får bli att hitta en dressyrsadel för vill ha en till hösten :))

Ebbis

Hopptränade för Jenny idag och det gick helt okej. Har inte hoppat Ebba på ett tag så hon var en aning mer taggad än förra gången. Men hon var duktig och skötte sig bra hela tiden.

Den 20 Juni ska vi starta vår allra första tränigstävling. Blir pay and ride på hemma klubben så ska starta med att hoppa 60 cm och 70 cm. Tror det blir alldeles lagom :) Det är ju inte första gången för oss utan för Ebba också. Hon har bara hoppat bana någon gång innan när hon var fem kanske? Jag hoppas det blir jätte kul. Sen åker jag nog också på en Pay and ride i Klippan två dagar efter. Får se vad vi pallar men planerar in detta just nu :) Ska bli skönt att komma ut lite, har inte tävlat på ett halvår, men det har varit riktigt skönt att få ta en paus med allt :)


Sadelutprovning

Idag körde jag och mamma på sadelutprovning med Ebba. Jag var lite osäker på om hennes stubben sadel fortfarande passa henne så var tvungen att sticka upp dit. Har haft ont i magen senaste gångerna som ja har ridit för jag har inbillat mig att den sitter lite för högt upp på manken och inte passar.
Tycker det är vanskligt när folk köper sadlar utan att ha provat ut eller testat den på sin häst innan man köper. Det kan bli så jäkla fel!!

Jag blev väldigt lättad när dom sa att den passa perfa, så kalaset kommer inte bli så dyrt i slutändan :) Ska lämna in den om någon vecka på omstoppning för det visste jag att det behövdes men måste hitta en bra tid att göra det på.

Sen fick jag provat ut två dressyr sadlar som passar till Ebba, En stubben och en Tekna. Ska prova att rida i dom hemma men det lutar åt Tekna sadeln då Stubben knappt har det stödet som jag behöver. Men snacka om att det var en stor skillnad för mig att rida i tekna sadeln. Jag som har ridit i min piab sadel utan stöd i fem år och får knipa som fasiken med benen bara för att de inte ska kasa under i sadeln :P Måste rida in mig mer i tekna sadeln för att kunna avgöra om jag ska ha en sådan eller inte.






Sommarlov!!!!!!

Jag har haft fullt upp de sista två veckorna i skolan, men har nu äntligen välförtjänt lov!! Är nöjd med min insats och är nöjd med mina betyg också. Jag har knappt missat något i skolan denna terminen och jag e stolt över mig själv att jag ändå går och gör det jag behöver fast att jag har otroligt mycket skallebank. Ibland går det inte att göra det man ska, men ibland går det och då kan även skallebanken försvinna, och det är ju bara toppen!

Jätte skönt att ha sommarlov i nästan tre hela månader! Det kommer hända massor under sommaren och det ser jag framemot. Har redan börjat planera för två år framåt och har stora planer hihi men det är förtidigt att tänka på det nu, så får ta upp det till vintern. Bra att man är ute i god tid iallafall.

Jag och min bästa vän på skolavslutningen<3


RSS 2.0