L Ö R D A G

Idag har det varit en lugn dag. Jag har gått och pulat lite här hemma, duschat, städat, julpyntat och tagit det lugnt med älsklingen.
 
Efter lunch var vi iväg och rensade bland Daniels saker som han hade i sin brors förråd. Efter det åt vi lite mat på Big Daddys och körde sedan hem. Sedan vi kom hem, har vi bara tagit det lugnt och tittat på film. Nu börjar jag bli jätte trött och har fått en jobbig huvudvärk så jag ska nog snart gå och lägga mig. Imorgon blir det massa skolarbeten för min del. Vi har mycket plugg i skolan nu men om tre veckor har jag äntligen 2 veckors lov! :) Ska bli skönt att få vila skallen litta!
 
Lite lagom med julpynt! :) vill inte ha för mycket rött i mitt hem!
 
 
Vi fyndade lite ljushållare och ljusbricka i förrådet! ME LIKE :):)
 
Myskväll här hemma 
 
 
 

Efterlängtad Fredag!

Igår hade jag en riktig slappe Fredag! :)
Jag slutade skolan vid lunch igår för vi hade självstudier sista lektionen så jag var hemma kl två. Vid halv fyra stjusade jag min mamma till verkstaden för hon skulle hämta sin bil. När jag kom hem lade jag mig i soffan och tittade på teve. Daniel kom hem vid sex, för han hade varit och fixat med lite annat efter jobbet.
 
Till kvällsmiddag blev det blodig pepparbiff med rostad sötpotatis med sås, sparris och grönsallad. Det satt fint i magen! Till efterätt gjorde jag banan i ugnen och serverade glass, sirap och chokladsås till. GOTT! :) 
 
Resten av kvällen tittade vi på film. Daniel somnade nästan direkt och efter ett tag så somnade jag och då vaknade älsklingen och var jätte pigg haha :) Vid elva bar han in mig i sängen, och vi gick och lade oss. Skönt att ta det lungt! :)
 
 

Snart är denna dagen slut.

Då har jag meckat med hemtentan i två timmar. Vilken tid det tar, men har ändå kommit en bit på vägen.
Fortsätter mer imorgon på den.
 
Idag hade jag glömt ta fram ur frysen och var jätte hungrig när jag kom hem kl fyra så det blev
till att steka färdig pytt med ägg till. Snabbt och enkelt! :)
 
Nu ska jag bara ta det lungt resten av kvällen. Imorgon slutar jag vid lunch igen då vi har håla. Denna veckan har
vi verkligen haft lyx med tiderna! :)
 

O N S D A G

För en liten stunds sen vaknade ja av min älskling. Jag har håla nu på fm så jag fick lite sovmorgon idag. Ska ta tåget till skolan vid 11. Jag brukar annars ta tåget vid 6 på morgonen så det var skönt med sovmorgon men snart tänkte jag titta lite på hemtentan som ska lämnas in om 11 dagar.. :)

Helgen

Det var min sista dag på praktiken i fredes och det var faktiskt jätte tråkigt att lämna...Har trivts jätte bra där..:) Jag fick sluta strax efter lunch så när jag kom hem städade jag lägenheten lite grann, bara för att ha det extra rent och fint till helgen. På kvällen lagade jag lite extra god middag till sambon och mig och så åt vi cheesecake och tittade på film. Skönt med slappe och myskväll :)
 
På lördagen hade jag morgon jour i stallet, På em stack jag och Daniel till Familia och mötte upp Daniels bror,mamma och mormor där för lite födelsedagsfirande för Daniels mormor. Tyvärr blev Daniels mormor sjuk så vi fick avbryta efter ett tag<3
 
På kvällen körde vi in till Ängelholm för att fira en kompis som fyllde år. Vi åt middag på Pepelino och det var helt okej mat där! :)
 
På söndagen hade jag jour på morgonen igen. Efter det körde jag hem och åt frukost med Daniel sen var det han som skulle iväg på lite utbildningar på brandstationen och jag var hemma och gjorde lite anatomi läxa och dyligt. 
 
 
 
 

Soliga söndag!

Idag stod jag för frukosten så jag fixade en lite rejälare frukost med ägg och rostad bröd.
Blev även lite fruktsallad och yoghurt. Efter frukosten har vi bara legat och slappat.
Skönt att bara kunna slappa och kolla teve :) Får se hur det blir senare idag, kanske blir det
en sväng till HBG!
 
Igår var Daniel iväg över dagen så jag var ensam hemma. Under tiden så fixade jag lite här hemma och tog det även lite lungt och tittade på teve. På kvällen kom Jonathan och Dessan hit på middag och vi bjöd på Boeuf Bourginon. Trevlig kväll blev det! :)
 
 

Förra veckan

Jag hinner inte göra så mycket när jag kommer hem från praktiken då jag är hemma halv sex på kvällen. Daniel har varit på rökdykare utbildning och fått massor med mat på utbildningen så jag har inte lagat så mycket mat denna veckan. Det har mest blivit lite soppor med låga kalorier och även lite nyttiga grytor på kvällen. Jag gjorde en jätte god torskfile gryta med lite sötsur smak med massa kryddor. Den blev kryddig och god så den lär jag göra fler gånger! :)
 
Min fina pojkvän klarade sin rökdykare utbildning nu i fredes så snart ska han börja arbeta som deltids brandman! :) KUL för honom att få hitta på något annat :):) Så i fredes tog vi friheten och åt lite gottis på kvällen!<3
 
Min thai inspirerade torskfile gryta. 100 g ris med gryta blir ca 200 CALLO! :)
 
Banan med glass och choklas sås i Fredes :)
 
Min fina sambo som klarar allt galant<3
 
<3
 
Finaste sambon<3
 
 
 
 
 
 

Praktiken! :)

Veckorna går så fort och nu har jag bara en vecka kvar på praktiken. I Torsdes kom min lärare på beök för lite samtal, för att se hur det gick osv. Jag fick väldigt bra omdöme av mina handledare så det var lite förvånaden och kul att höra, då jag inte brukar ha så höga förväntningaar utan bara kör på och gör mitt bästa.
 
Jag har varit på fyra olika avdelningar på Helsingborgs Lasarett och jag har hunnit lära mig en del. Har fått skriva en del diktat och även operations berättelser som vi inte hunnit gå igenom i skolan än. Jag har även lärt mig utantill nu hur man gör när man tar emot patienter. Hur man tar betalt, ger frikort osv. Kul att lära sig saker! :) och jag har haft jätte kul och har trivts jätte bra på min praktik plats. Nu är det sista veckan och det ska bli intressant och se vad jag ska få göra denna veckan :):)
 

Förra helgen

Förra helgen på Fredagen så åkte jag till Lund direkt efter att jag hade slutat praktiken. Middag med klassen stod på schemat och det var trevligt :) Dock var det inte särskilt god mat där vi åt, väldigt smaklöst...lite besviken blev jag.. men men..jag tog tåget hem vid kvart i tio och då hämtade älsklingen mig i Hässleholm. Skönt! :)
 
På lördagen gick jag upp tidigt då jag körde till Ullared och shoppade lite. Främst saker till lägenheten och skönt att jag inte gjorde av med så mkt pengar :) Blev en del julpynt också ! :) På kvällen blev det myskväll där hemma med filmys i soffan med älsklingen :)
 
På söndagen körde jag och Daniel iväg till hans pappa för att fira lite fars dag. Och vi var och besökte min pappas grav och tände lite ljus<3
 
 

Alla helgona

Igår sov jag och Daniel till tolv eftersom vi kom hem sent på morgonen. Efter det så åt vi frukost, körde ner och handlade lite kvällsmat och tände ett ljus på pappas grav.
 
När vi kom hem igen så bytte jag direkt om till tränings kläder och gick ut och sprang en runda. 
Senare på eftermiddagen har vi bara tagit det lungt här hemma. Till kvällsmat åt vi blodig innanlårsbiff med potatisgratäng och sallad och det blev jätte gott :) Till efterrätt bakade jag kladdkaka med banan och det blev riktigt smarrigt :) Mysig kväll med älsklingen!
 
Alla helgona middag!
 
Kisan vill vara med när vi äter frukost! :)
 
 

Utgång i Fredes!

I Fredes så var jag hemma lite tidigare från praktiken så jag gick igenom lägenheten och dammsugade. Skönt att ha det extra rent och fint till helgen :)
 
Sen började jag göra mig ordning då jag hade bestämt med Daniels bror att vi skulle ut och festa. Så vid nio tiden körde vi hem till Daniels lillebror och förfestade där. Sedan körde vi in till stan och dansade lite inne på Cardinal. Jag har typ aldrigt varit ute en fredag innan då det bara är småttingarna som är ute då. Tyvärr så var det ju så i fredes också men med trevligt sällskap så blev det okej ändå! :)
 
 
 
 

Första

Veckan på praktiken är avklarad och i fredes så var det nog den bästa dagen på praktiken! :)
 
Jag är i Hbg på sjukhuset och hoppar runt bland lite olika avdelningar. Har fått prova ta emot patienter, skriva diktat och även gått igenom lite hur pogrammen fungerar, registerat och lite och så. Nästa vecka ska jag få prova på ännu mer. Den första veckan känns mer som en se och lär vecka.
 
I Fredes så fick jag vara med två riktiga operationer! :) Mycket intressant var det och jag ville knappt därifrån hehe. Kan tyvärr inte berätta så mycket mer då det är sekretess...
 
CAOOOO :)
 
 Jag i operations kläder :)

Förra helgen

På Fredagen körde jag och Daniel till Ä-holm på em för lite bowling och födelsedags firade för en kompis till Daniel. Vi hade jätte trevligt och maten var jätte god. Har varit på det stället innan men bara för att ta lite drinkar. Visste inte om att de serverade mat men de deras mat var super god och av lite mer kvalite.
 
Jag åt vildsvin för första gången, och till det fick man en jätte god potatis pure och sås. Smaskigt! :) Till efterrätt tog jag en cheesecake och den smakade också bra :)
Trevlig kväll! :)
 
Vildsvin med nötter och svamp!
 
En fruktig cheesecake!
 

RSS 2.0