Planering inför imorgon

x Veterinären kommer kl nio
x Plugga
x Fixa Stallet
x Städa rummet
x Kanske hämta hö

Ganska lugn dag :)


Hair Updo

Såhär satte jag upp mitt hår idag. Jag gillar det skarpt och det är väldigt lätt att göra också! :)






Snyggt till Dressyrtävling!

Jag tänkte lägga upp och visa lite saker som JAG tycker är skit snyggt till Dressyrtävling! :)

Figursydd kavaj med hög midja
Pikeur Diana ca 2000 kr




Stor fluffig plastrong




Åtsittande stövel med v-form där uppe
Cavallo ca 2500 kr för en vanlig junior stövel



JW hjälm tycker jag passar utmärkt till dressyrtävlingar!
2500 kr



Ett vitt elegant schabrak efter sin egen smak!
Mias schabrak tycker jag är jätte snygga till dressyren. Kostar ca 500 kr.




Bling bling pannband till hästen
Mitt är frän hööks och jag tkr det är skit bra och glimmar mkt för att vara så billigt. Ca 200 kr

VITA Ridbyxor!
Jag tkr man ska ha vita ridbyxor i dressyren inte beiga! Jag köper alltid mina på Ullared. Jag gillar deras risbyxor mest för det är så mjuka och sköna dessutom kostar de bara några hundra lappar! 



Fin håruppsättning är ett plus!
Hööks har ett par jätte fina flugor för billigt pris. Funderar på att köpa det! 39 kr




Vita Handskar



Något som jag tycker man ska tänka på när man fixar hästen till tävling är att dom ska vara rena och fräscha. Se tills så där inte är grus kvar på hovarna. Knopparna ska vara större, alltså att det blir färre knoppar än till hoppning. Sadel och träns ska vara putsade och svansen ska vara vågig och fluffig. :) Stövlarna ska alltid vara putsade. Det ger ett mycket bättre intryck. Alla har ju inte råd till en dyr kavaj elr hjälm men alternativt kan man hitta otroligt fina saker begagnade ändå elr hitta något som liknar det man vill ha :) Detta är det som jag vill ha när jag tävlar dressyr. Jag tycker det är så fint!

Kvällen blev inte riktigt som planerat...

Jag fick stå i över en timme och vänta på taxin i 8 minus grader med knappt några pengar på mobilen. Elvis ringde till skanetrafiken flera gånger men dom sa att dom inte fick tag på chauffören. Till slut ringde han tillbaka igen och då sa dom bara Taxin kmr inte. :@ skahdjwköljkdjfskdlkdfö. Arga blev vi iaf. Han fick låna en bil så han kunde hämta mig innan jag avled. Ska ringa till skanetrafiken imorgon och få ersättning för både resa och bensin. Jag kunde fan knappt gå igår så sönderfrusna mina fötter va. Dem e fan inte riktigt kloka! De är en sak om dom ringer och säger tyvärr det har blivit fel den är inställd men nej dom bryr sig väl fan inte om någon står och vänta i flera timmar. Tänk om inte elvis hade kunnat hämta mig. Jag hade inte kommit hem för sista bussen hade redan gått. FUCK YOU SKÅNETRAFIKEN!!!!!!!!!!!


Tisdag.

Idag gick jag upp tidigt, släppte ut hästarna och sen har jag pluggat.
 Halv ett gick jag ut och fixade stallen för hovslagaren
skulle komma halv två. Just nu är dom där ute och fixar de borde
vara klara om tjugo min typ.
Sen ikväll åker jag hem till pojkvän :)


G O D Morgon!

Nu är jag vaken och har släppt ut hästarna så nu ska jag plugga.. :(

Kort fakta om Downland Rambler

Namn: Downland Rambler
Född: 2000
Kön: Valack
Ägare: Jag
Mankhöjd: 137 cm
Ursprung: England
Färg: mörkbrun
Hoppresultat: massor av nollor LD och Placering i LC hopp
Dressyrresultat: Placering och vinst i LC
Annan tävlingsgren: --
Högst hoppat hinder: 90 cm
Mål 2011: Få stabila nollor i unghäst LC och kanske bli tävlad lite av annan ryttare. Börja köra med honom.
Hur länge har du ägt hästen: vintern 2005
Hur är den i dressyren: Lydig men har svårt att gå i form just nu
Hur är den i hoppning: Hoppar bra, men är ganska lat och osäker när han känner sig trängd.
Hur är den att rida ut på:   Det skiftar, men för det mesta pigg :)
Hur är den på tävling: snällaste ponny ever och positiv för det mesta
Vart köpte du den: Kulltorps stuteri
Vad kunde hästen då: Inkörd och riden lite i skogen.
Vad kan hästen nu: Skänkelvikning, fram och bak dels vändning, förvändgalopp, öppna och hoppa.
Skriv något om din häst: Han är världens snällaste ponny och min ögonsten. Han ställer upp så mycket han kan och vågar :)

2006



2007



2008



2009



2010




Mellandags R E A ;)

Idag stack jag, pojkvän och några kompisar och handlade på mellandags rean. Jag kan säga att där va faktiskt inte så mycket snyggt men jag hittade iallafall lite. Jag hittade en kjol och blus på bikbok och en stickad tröja och spets blus på cubus :) Allt blev 330 kr :) Sen stack jag till hööks och kollade lite. Där var inte mycket men köpte en brun grimma till Ebba :) Nu ska jag bara fortsätta och njuta av kvällen imorgon måste jag börja plugga. Prov på Måndag :/




Julafton!

Nu är redan julafton 2010 över och jag längtar redan tills nästa hihi (:
Eftersom mina släktingar var insnöade blev det bara min mamma,pojkvän och jag som firade tillsammans i fredes. Jag fick massa fina saker. Det som betydde mest för mig att få var ett armband av mamma som är tillverkad av min ponnys tagel. Jag blev jätte glad och det är så fint att kunna ha något som påminner om honom vart jag än går. Sen fick jag en kamera av min älskling :))) Den va super bra! Och jag fick även pengar av båda och lite smått och gott. Jag hoppas att ni också har haft en bra julafton! :)



Godmorgon!

Jag blev väckt kvart i tio idag så ska börja pallra mig upp ur sängen.
Idag vet jag inte vad som händer men jag ska iaf städa här
hemma lite, det är ju JULAFTON imorgon! (:


Efter skolan

Hängde jag med min kompis för hon skulle tatuera sig för första gången! Det gick bra och de blev mycket fint :) Efter det stack vi och shoppa lite och handlade lite sista julklappar. Själv köpte jag en tröja till mig själv på Ginatricot för 199 kr och foundation och mascara. 119 + 80 kr :D. Allt var till lägre pris idag så det var ju lyckat! (y) Köpte julklapp till en kompis oxo.


Wiiieeee

Mina två engelska prov kändes BRA idag när jag gjorde dem!!! :D
Nu äntligen LOV fram till måndag sen måste jag
senast börja plugga till ett annat prov :/


Söndas mys!

Det är redan söndag kväll nu, veckan har gått så himla fort. Jag har inte gjort så mycket i veckan, så har inte känt för att skriva något här (: Jag har iallafall varit med min pojkvän hela helgen och fick även besök av en släkting igår. Vi stack till en hästaffär och jag fynda en dressyrkavaj för 40 KR!!! :) haha den är visserkligen begagnad och jag som har fobi för basiller/ löst hår/ smuts. Lite svårt att förklara men den lär bli tvättad flera gånger innan jag använder den.

Ikväll så har jag pluggat på Engelskan som jag har prov i, på onsdag och nu har jag precis bakat knäck kakor så ska lägga mig i sängen nu och kolla film (:


Måndag

Dagen har varit ganska tråkig. Skola och behandling. Nu ikväll har jag färgat håret och målat naglarna. Färgade i vanlig mörkbrun då mina toppar var så ljusa så vill att allt hår ska vara mörkt, mörkt (: Ledig imorgon vilket känns jätte skönt! Ska fixa stallen och plugga, känner mig taggad faktiskt!


School tomorrow

Idag gick jag upp ganska tidigt, skulle klippa Ebba men tyvärr så klabba min klippmaskin så ska köpa en ny skruv i veckan :) Blir en annan dag istället. Annars har jag bara legat och tagit det lungt idag. Mina hästar fick stå inne nästan hela dagen då dom kasa runder i hagen. Tog in dem direkt efter jag släppte dom vill inte riskera att de skadar sig. Imorgon blir det en fullspäckad dag iaf. Skola, laserbehandling, fika med min coach sen bara hem och fixa stallet.


Utvilad!

Jag sov till halv ett idag.V erkligen inte likt mig men var uppe länge inatt för vi va fyllekörare. Men gud så skönt det var (: Pojkvän stack hem halv nio idag för han skulle spela match. Har varit ute och fixat färdigt stallet nu och tagit in hästarna. Vilket jädra väder det har blivit, kanske inte ens kommer ner till ridhuset nu och rida ut går verkligen INTE...Jag hoppas på att snön kmr tillbaka igen eller att allt slask försvinner! Nu blir det bara till att komma på vad man ska äta sen ta det lugnt resten av kvällen (((:


Godmorgon!

Fick tvinga mig upp tjugo i åtta idag för hade träff med min coach kl åtta hihi.
Idag blir det till o fixa två stall, Fixa mig och laga mat tills min pojkvän kommer hit. Sen ska vi bara ha mys kväll, baka och lite sånt (:
Denna helgen kommer bli så bra!

Downland Rambler<3

Jag kan inte beskriva med ord hur mycket jag tkr om min ponny. Jag har kämpat med honom hur länge som helst och ALDRIG gett upp. Det har varit nära många gånger men jag har aldrig kunnat göra de. Han betyder för mycket för att bara kunna ge upp. Bara för att han inte är elit ponny så finns det så mkt glädje ändå med honom. Han har varit ett stöd igenom alla svårigheter och jag har alltid kunnat rida ut och ha kul med honom.  Jag har gett han pauser för att mogna och faktiskt så har det hjälpt mkt. Min ponny har utvecklats enormt mycket under de senaste två åren och jag har uppnåt MÅNGA av mina mål med honom som jag inte trodde vi skulle lyckas med. Allt är möjligt, bara vi tror och lyssnar på varandra. Min fina Ponny Downland Rambler.



Fan vad jag hatar

Skånetrafiken. Tåget hem idag var inställt så fick vänta på de som gick nästa timme. Kom hem halv ett ist. Hade ju fysik prov idag och det kändes bra! (: (Y) Nu ska jag vila sen ut och fixa i stallet. Har hoppträning ikväll.


Tävlingar inför nästa säsong (:

Tänkte lägga upp min preliminära tävlingsplanering för Rambler nästa år :)

19 Februari Hopp ÅPK
27 Mars Hopp Ängelholm
2 April Dressyr Klippan
9 April Hopp Åstorp
17 April Hopp Össjö
7 Maj Dressyr Åpk 
21 Maj Hopp Perstorp
2 Juni Hopp Åpk

Det kmr inte bli alla dessa då vissa krockar med Ebbas men har jag hittat någon som kan tävla honom så blir det dessa.


Not much to doooo

Idag har det inte hänt så mycket. Tog lite sovmorgon sen stack jag till skolan och hade fysik. Sen åt jag och mamma Thai box innan bi körde hem. I love it! Så jädrans gott, jag hade kunnat leva på bara ris och nudlar med räkor :D Ska försöka ta tag i det och faktiskt köpa en fritös någon gång så jag kan göra godsakerna själv. Sen fixade vi stallen bara och nu hade jag tänkt plugga lite inför provet i morgon... Längtar tills fredag! :)


Jullov?

Man kan nästan säga att jag har fått jullov nu då dom andra i min klass är på två veckors praktik nu. Jag ska göra min praktik på mitt extra år så nu går jag bara i skolan halva måndag och onsdag under dessa veckorna, vilket känns jätte skönt! Jag har fysik prov på Torsdag och två prov sista veckan men annars är det ganska lungt för min del nu. Har pluggat på fysiken ikv och nu ska jag bara ta det lungt resten av kvällen! :)


Önskelista på g?

Det är snart jul och detta är nog första julen på länge som jag verkligen önskar mig något så tänkte lägga in min korta önskelista :)

1. Back on Track schabrak , DR
2. Kamera
3. Pengar
4. Presentkort

Det är inte så mycket men jag önskar mig mest presentkorten så jag kan shoppa snygga kläder. Jag ÄLSKAR kläder hade kunnat köpa hur mycket som helst. Sen för pengarna hade jag kanske tänkt köpa nåt fint tävlings schabrak till storhästen, spara till en ny dressyr kavaj och jag e riktigt sugen på en charles owen ayr8 leather hjälm i brun och ny kamera måste jag ha då min är ur funktion nu haha.

Back on track Schabrak


Charles Owen ayr8 leather helmet




Pikeur Kavaj Diana


Ponnytiden är nu över

Startade min sista riktiga ponnytävling i lördes. Det gick tyvärr inte så bra men har ju inte världens lättaste ponny att övertala som vissa andra så :) Han var inte tittig mest dum tyckte jag men jag e riktigt nöjd med framhoppningen. Men men är inte deppig för de, tar nya tag till nästa säsong då ponnyn går mkt bättre utomhus :) Jag kommer fortsätta tävla min ponny i unghäst och så om det känns bra. Känner att jag börjar bli lite för lång för honom nu, men går allting enligt planerna så varför skulle jag sluta rida honom? :)
 
Ponny tiden har varit jätte kul och det har verkligen varit roligt att få tävla det lilla jag har kunnat. Har ju inte haft världens bästa möjligheter men jag är evigt tacksam att jag fick låna en sådan fin ponny som Carrishmah. Jag har lärt mig så otroligt mycket, och har kunnat ta över det på Rambler. Utan Mirris hade jag nog inte kommit så långt med Rambler. Jag är jätte nöjd över alla framgångar jag har fått med dessa ponnier. Jag älskar er och ni kommer alltid finnas i mitt hjärta<3

Carrishmah 2008-2010



Downland Rambler 2006-2010


Sadlar är ett kapitel för sig själv.

Vill ha en ny dressyrsadel till Ebba och hade tänkt mig en vanlig wintec men då måste jag prova ut den för jag rider inte med en sadel som inte är utprovad. Då måste jag gå till en utprovare som har dessa sadlar, men om man då skulle vilja veta vilka andra sadlar som passar  henne så går inte de eftersom dom inte har andra sadlar att testa(de flesta av dem verkar det som). De är verkligen en nackdel :( Jag var ju och provade ut en sadel till Rambler men då hade de i princip bara stubben och prestige. Så inte så lätt att veta vilka andra sadlar som passar honom i mindre prisklass.

Jag får se hur jag gör. Jag måste iaf ha en dressyrsadel till henne, ska nog sälja min gamla oxo då (:

RSS 2.0